Targ IloveHandmade

Targ IloveHandmade
Targ IloveHandmade

joi, 18 iulie 2013

Weekend - din nou la Muzeul Taranului Roman - de vineri pana duminica

De vineri, 19 iulie, până duminică, 21 iulie, de dimineaţa pană după-amiaza târziu, vă aşteptăm la Târgul de Sfântul Ilie, de la Muzeul Ţăranului Român.




Sfântul Ilie, reprezentant al focului şi-al soarelui din panteonul românesc, este identificat cu Helios din mitologia greacă şi cu Gebelesis din mitologia geto - dacă. Sub influenţa crestinismului, acesta a preluat numele si data de celebrare ale Sfântului Prooroc Ilie (20 iulie).

Sfântul Ilie apare în tradiţiile populare ca soldat, vânător, agricultor, crescător de animale. Ȋn tradiţia populară există numeroase obiceiuri legate de sărbătoarea Sfântului Ilie. Există o o legendă care aminteşte de supărarea Sfântului pe Dumnezeu pentru că nu dorea să-i spună când e ziua lui. Şi tot aşa, până când ziua a trecut…De supărare, Sfântul Ilie a început ploile. Se spune că, dacă plouă de Sfântul Ilie merele şi alunele vor fi viermănoase. De Sfântul Ilie femeile dau de pomană mere. Tot atunci ele nu gustă nic un măr, iar pentru apicultori este o zi importantă, încep să reteze stupii şi să recolteze mierea. 



Va asteptam cu drag!